Amerika egyik kriptókban legendásan nem hívő alapkezelője dzsihádistázott egy jó nagyot a bitcoin kapcsán.

Kép: Pixabay

Régebbi olvasóink tudják, hogy vannak, akik nálunk optimistábban állnak a kriptovalutákhoz. Fura is lenne egy fizetőeszközért, vagy még inkább egy spekulációs jószágért rajongani. Ettől még felkapjuk a fejünket, ha valaki különösen erős szavakat használ a kriptókra.

A sajtót most Ken Griffin, a milliárdos befektetési alap kezelő zaklatta fel azzal, hogy a kriptovalutákról beszélve azt mondta, hogy egyfajta „dzsihadista felhívásnak számítanak” a kriptóba ölt energiák, amelyek azt kommunikálják a világnak, hogy Amerika nem hisz a dollárban.

Később pontosított, hogy ha a kriptó szabályozott piac lenne, akkor kereskednének vele. Így viszont, hogy nincs semmilyen szabályozás és emiatt nagy a bizonytalanság a piacon, nem nyúlnak hozzá.

A nyilatkozat senkit nem kell, hogy meglepjen természetesen. Griffin régi kriptó szkeptikus. Már 2018-ban is kétségbe vonta a digitális valuták létjogosultságát, elpanaszolva, hogy a fiatal brókerek inkább kriptóval kereskednek, mint gazdasági növekedést generáló cégek részvényeivel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?