Mit tanulhat a fintech egy agilis fejlesztési konferencián? Azt egészen biztosan, hogy a régi dolgok újracímkézése nem termékeny ötlet.

Az embert egészen váratlan helyeken olyan impulzusok érik, amiktől John Lennonnak érzi magát, és hajlandó kijelenteni, hogy nekünk, embereknek közös problémáink vannak. Velem legutoljára az AgiCon agilis fejlesztési konferencián esett meg, pedig senkin nem volt lenvászon ing és dobozgitár.

Rosszul sikerült szerepváltásra nem nehéz példát találni (Fotó: JD Hancock CC-BY)

A fentiek helyett Paul Nagy, a Nokia agilis coacha állt egy kis emelvényen és arról beszélt, milyen pontokon lehet elrontani egy agilis szoftverfejlesztési módszertan bevezetését. Hogy mit jelent az agilisság? Olyan fejlesztési filozófia, amely önszerveződő csoportok és megrendelőik, felhasználóik közös munkáján alapul, amely során a csapat tág határokon belül maga dönt a munkamódszereiről, munkabeosztásáról, az ügyfél pedig gyakori visszajelzéssel segíti őket. Akinek ez így sok, érje be azzal, hogy a hagyományos a megrendelő akar valamit, valaki eltervezi, a csapat végrehajtja jellegű módszernél rugalmasabb metódusról van szó.

Kivéve – és itt jön a képbe Paul Nagy előadás – amikor nem. Négy olyan szabályt ismertetett Nagy, amelyek mind az agilis módszertan bevezetésének megfúrásáról szólnak. Kezdve azzal a bölcsességgel, hogy minden szervezet a változások megelőzésére van kondicionálva. Ha pedig ez az egyik fő célja, akkor egy új gondolkodásmóddal szemben több módon is el tud járni:

* a szavak cseréjét valósítja meg, azaz a kifejezéseket átveszi, de valójában a régi gyakorlatot leplezi el velük
* a változást fontosnak tartókat radikálisnak nevezi, a módszert pedig olyan elméleti keretnek, amit „életszerűvé” kell tenni (Nagy büszkén mesélte, hogy nevezték már agile tálibnak)
* az új rendszerből kiszoruló emberekre valami látványos, a rendszerhez elvben idomuló szerep rászabása (így lesz a managerből coach)
* a kultúra követi a struktúrát

A fenti megállapításokat Craig Larman menedzsment tanácsadó szűrte le, és esettanulmányok bizonyítják a létezésüket. Mindeni, aki kapott már körlevelet a kultúra megváltoztatásáról, ami után semmi nem történt, tanúja ennek – állítja Nagy.

A végében a méreg

Larman megfigyelései nem csak a szoftverfejlesztésre alkalmazhatók. Biztosan mindenki találkozott már olyan projekttel vagy rosszabb esetben startuppal, ami attől lett modern és naprakész, hogy az adatbázis szót mindenhol lecserélték blockchainre. Vagy ki hallott olyanról, hogy a mobile-first fejlesztésként elkészített app végül pont ugyanarra képes, ugyanolyan korlátokkal, mint a korábbi webes alkalmazás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?