Az e-sport óriás üzlet, az Amazonnak pedig van e-sport tévéje, saját játéka, és a pénzt sem veti meg. Csoda, hogy ilyen sokáig tartott fogadóirodát alapítaniuk.

Az e-sport óriás üzlet, az Amazonnak pedig van e-sport tévéje, saját játéka, és a pénzt sem veti meg. Csoda, hogy ilyen sokáig tartott fogadóirodát alapítaniuk.

breakaway

Virtuális pénzzel kísérletezik az Amazon, de nem úgy, ahogy a bankok teszik. Az Amazon már rég nem csak kereskedőház: infrastruktúrát szolgáltat fejlesztőknek, van videostreaming szolgáltatása, zene- és appboltja, drónt fejleszt, okosotthon kütyüket készít. A sor legújabb tagja a videojáték fejlesztés. A négy-négy elleni csatákból álló Breakawayt az Amazon által felvásárolt Double Helix Games készíti – írja a The Verge.

A játék a Verge szerint a millió dolláros versenysporttá vált Dota 2 és a League of Legends és a rendkívül népszerű Rocket League remixe. A játékosok katalpultokat és hadi gépeket építenek a pálya szélén, és megütköznek a pálya közepén. A cél egy labda alakú tárgy átlökdösése a másik térfelére. Szóval alapvetően foci, csak van benne mágia, hadigépek és csata is.

És hogy jön ehhez a pénz? A Breakaway meccsek nézéséért a közösség tagjai a Stream+ nevű digitális valutát kapják jutalmul. Ez a Twitch nevű, játékok, e-sport közvetítések streamelésével foglalkozó szolgáltatás frissen bejelentett pénze. A pénzt egyelőre csak arra lehet használni, hogy a meccsek kimenetelére fogadjanak a játékosok, de ezt a jövőben várhatóan kibővítik egyéb funkciókkal.

Az Amazon értékeli az e-sportot

A Twitchet 2014-ben vette meg az Amazon valamivel kevesebb, mint egymilliárd dollárért. Az oldal már akkor is bődületesen népszerű volt, egy évre rá pedig 1,5 millió ember sugárzott játékokat, és 100 millióan nézték havonta. A cégnek azóta már saját e-sport csapatai is vannak.

A Twitch szóvivője szerint a Stream+-t nem lehet átváltani valódi pénzre, és olyan közvetítőtermék sincs, amit az új pénzért és dollárért is meg lehet vásárolni. Ez az amerikai kaszinótörvények miatt van így. Idén a Valve játékcég már kénytelen volt visszanyesni a Counter Strike: Global Offensive körép kiépült fogadói hálózatokat. A játékosokat azért nagyon nem kell félteni, profin építenek feketepiacot, ha úgy érzik, hogy szükség van rá.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?