Fiókokat zár be a német hitelintézet és 750 millió eurót költ el IT-re és új szoftverekre.


Kétezerháromszáz munkatárstól szabadul meg a Commerzbank és kétszáz fiókot zár be. A bank eközben 750 millió eurót költ el digitalizációra és az informatikai infrastruktúra frisítésére és bővítsére.

A német bank korábban megpróbált egyesülni a Deutsche Bankkal, de ez kútba esett. Most összesen 4300 pozíciót szüntet meg, de kétezer új embert is keres. A fiókok közül durván nyolcszáz marad nyitva. Az irányváltási stratégia, amelynek Commerzbank 5.0 a neve, körülbelül 1,6 milliárd eurójába fog kerülni a pénzintézetnek.

A fenti összeg fele technológiai változásokra megy el: mobilbankra és az eddig külön kezelt Comdirect digitális bank mélyebb beépítése a mindennapi működésbe. Emellett a Commerzbank a karcsúsítás során valószínűleg megválik a lengyel mBank hitelintézetben vásárolt részesedésétől.

A hasonló ügyletek egyik kérdése, hogy a digitalizáció és a fiókok bezárása segít-e megőrizni azt az ügyfélkapcsolatot, amit a hagyományos pénzügyi szereplők legnagyobb előnyeinek egyike. Ezzel várhatóan számoltak is a Commerzbank stratégái, nekünk csak érdeklődve kel nézni, hogyan sül el a változás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?