Még csak tapogatózó vizsgálatok vannak, de lehet, hogy a jövő brókerei már nem a parketten, hanem a sisak által megjelenített felületen kereskednek.

Ugyanígy kell elképzelni, csak kevesebb játék és több piac
(fotó: Microsoft)

A koronavírus és a fejlődő virtuális valóság szemüvegek együtt képesek elhozni azt, amit a kilencvenes évek gyermekeinek ígért a science fiction. A UBS bejelentette, hogy a Microsoft Hololens technológiájára épülő virtuális kereskedelmi parkettel kísérletezik.

A döntést nem a tudományos fantasztikus filmek jövője iránti olthatatlan vágy vezette. A UBS belátta, hogy valószínűleg a brókerek még hosszú ideig nem térhetnek vissza a tőzsdére.
A bank egyelőre egy munkacsoportot állított össze, hogy vizsgálják meg a virtuális tőzsde létrehozását. Néhány londoni brókernek már ki is osztottak Hololens szemüvegeket, hogy kipróbálhassák a technológiát, és megvizsgálják, kielégítően megteremti-e a megfelelő hangulatot a VR-szemüveg. (Még pontosabban: kevert valóság szemüvegével.)

A UBS többnyire a munkavállalókra hagyja annak az eldöntését, hogy visszatérnek-e az irodába. A JPMorgan Chase pár hete újranyitotta a londoni és New York-i irodáit, majd gyorsan kénytelen is volt hazaküldeni több embert, mert pozitív lett a Covid-19 tesztjük.

A UBS nem az első a bankok sorában, amelyek a Hololensben látják a jövőt. A Citi a technológia bemutatása után, 2016-ban kísérletezett a Microsoft AR-eszközével. Akkor azonban végül nem döntöttek a technológia bevezetése mellett. Igaz, akkor nem is volt világjárvány.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?