A platform szerint a reklámbevételekből viszont több részesedést kapnak a felhasználók, így nem arról van szó, hogy pénzt vesznek ki a zsebükből.

(Fotó: Ministerio de Cultura de la Nación CC-BY-SA)

A legnagyobb streamerein próbál meg spórolni a Twich. A streaming szolgáltató eddig két előfizetési-díj megosztási modellt tartott fenn. A legtöbb streamer a csatornája által termelt bevétel felét kapta meg, a másik ötven százalékot a Twich vágta zsebre. A kiválasztott keveseknek azonban a szolgáltatás felajánlott egy 70-30-as csomagot is.

Ez a prémium ajánlat módosul jövő nyártól. A kiemelt streamerek csak az első 100 ezer dollárig (aktuális árfolyamon ez 41 millió forint) kapják meg a hetven százalékukat, az ezen felüli bevételeknél a fele-fele bevételmegosztás lép majd életbe. A cég nem sieti el a változtatást, csak 2023. júniusával kezd el áttérni az új rendszerre.

A százezer dolláros határt egy évre vetítik. Attól nézve, hogy mikor kötötte meg a prémium szerződést a streamer a következő év azonos dátumáig. Az áttérést is az alapján fogják végrehajtani, hogy mikor kell új szerződést kötni a következő évre.

A cég szerint jelentősen nem fognak kevesebbet keresni a streamerek. Mert bár az előfizetési díjakból csökken a bevételük, a reklámbevételek megosztása a közelmúltban vált kedvezőbbé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?