Hatvanmillió dollár értékű kriptopénzt loptak el az oszakai székhelyű cégtől.

Hatvanmillió dollár értékű kriptopénzt loptak el az oszakai székhelyű Zaif tőzsdéről.

Kép: Pixabay

Három napja fedezték fel a Zaif üzemeltetői, hogy ismeretlen tettesek 60 millió dollár értékű kriptopénzt loptak el a szolgáltatásból a múlt hét folyamán. Az incidenst hétfőn fedezték fel, ekkor jelezték a hatóságoknak is a rablást.

A betéteket és a pénz kivételt azonban csak a hét közepén függesztette fel a kriptotőzsde. Közben a Zdnet beszámolója szerint a cég IT-biztonsági szakemberei arról próbáltak meggyőződni, hogy a támadók már nem tudnak bejutni a rendszerbe.

A hackerek három olyan tárcát fosztottak ki, amelyek gyorsan végrehajtandó ügyletekre voltak fenntartva. Ezeknek a biztonsági beállításai enyhébbek, hogy szükség esetén gyorsan rendelkezésre állhasson a tárcában tárolt pénz. A Zaif közlemény szerint bitcoint, bitcoin casht és monacoint vitt el a támadó mintegy 60 millió dollár értékben. Az ellopott öszeg legnagyobb hányada a legértékesebbnek számító bitcoinban volt.

A Zaif jelenleg egy 5 milliárd jenes hitel felvételén dolgozik, hogy kártalaníthassa az incidensben érintett ügyfeleket. A japán szabályozó hatóság már egy korábbi ügyben is megkövetelt hasonló lépést egy feltört tőzsdétől, így logikus a Zaiftól, hogy így kezdje a krízis megoldását.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?