Már forint alszámlával is rendelkezik a Wirex fintech – hívta fel a figyelmünket a RowanHill Digital.

A fintech rögtön öt új valuta támogatását jelentette be legfrissebb közleményében. A forinton túl a horvát kuna, a cseh korona, a lengyel zloty és a román lei is felkerült a támogatott pénznemek közé. Ezeket ráadásul nem csak a cég appjában vagy honlapján kezelhetjük, hanem a szintén frissen bejelentett Wirex Mastercard betéti kártyával is fizethetünk velük.

Az öt új pénznemhez tartozó alszámlák mellett a szolgáltatás ingyenes, több devizás SEPA utalásokat is ígér az ügyfeleknek. És azonnali eurós utalásokat. Ez utóbbi különösen nagy szó, mert az eurozónán belüli utalás – most, hogy országon belül megszoktuk az öt másodpercen belül teljesülő tranzakciókat – gyakorta tűnik nagyon lassúnak. Végül pedig eltörölték a pénzváltási jutalékot is.

A Wirex konkurenciája a magyar felhasználók körében is népszerű Revolutnak, de a szolgáltatáskínálata részben eltér. Tizenkilenc különböző kripto- és hagyományos valuta tárcát ad minden ügyfelének, amelyek között szabadon válthatnak, illetve amelyről költeni is tudnak. Sőt a kriptós költések után két százalékos visszatérítést is jóváír a Wirex az ügyfelek számláján. Ehhez képest a Revolut kriptó jellegű terméke leginkább befektetési célokat szolgál.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?