A szabadúszó internetes tartalomipari vállalkozók támogátására létrejött platform ismét váratlant lépett. Bezárta nemzetközi irodáit és hazatér az USA-ba.

(Fotó: Patreon)

A Patreontól nem idegenek az idegesnek és ötletszerűnek tűnő lépések. Ne felejtsük, ez a cég építette le tavaly a mérnöki csapatainak egy jelentős részét, köztük olyan embereket is, akik alig pár hete dolgoztak a cégnek. Mindezt pedig azért tették, mert a HR-vezető – tévesen – bízott abban, hogy jobb mérnöki csapatokat is tud rekrutálni gyorsan.

A cég legújabb akciója, hogy az alkalmazottainak 17 százalékát szélnek ereszti, illetve bezárja berlini és dublini irodáit. A leépítés néhány százalékkal jelentősebb is lehet, mert bár Jack Conte vezérigazgató szerint kilenc mérnöknek felajánlották a dublini irodában, hogy az Egyesült Államokba költözhetnek és így továbbra is a Patreonnak dolgozhatnak, nem biztos, hogy ez megvalósul.

A leépítések a cég piaci, üzemeltetési, pénzügyi és HR területeit egyaránt érintik. Korábban pedig már egy ötfős kiberbiztonsági csapatot is megszüntettek a cégnél. A névtelen dolgozói véleményeket gyűjtő Glassdoor oldalon érdemes megnézni a Patreon értékelését. A cég dolgozói vagy az elragadtatás hangján írnak a vezérigazgatóról és a munkahelyről vagy pedig teljesen kiszámíthatatlanul, gyakori irányváltásokba bonyolódó cégként jellemzik a helyet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?