A céget eddig se fenyegette a keserű csőd és éhhalál, de a Watch Ultra szervízköltségeivel valószínűleg remek reklámot csinálnak a garancia szolgáltatásuknak.

(Fotó: Apple)

Akarva, akaratlan az Apple talált egy újabb módszert, amivel az Apple Care szervízszolgáltatását még vonzóbbá teszi. A szerdán bemutatott Apple Watch Ultra nevű óra csúcsmodell, amelynek amerikai ára 799 dollár, elvben rendkívül strapabíró. Az aktív életmódot élő, sziklát mászó, maratont futó, búvárkodó embereknek készült. Ugyanakkor az óra egyes sérüléseinek javítása rendkívül drága.

Az Apple saját költségbecslő alkalmazása szerint 500 dolláros számlára lehet számítani egy Watch Ultra javítás végén. Ez az összeg még 299 dollár a belépő szintű Series 8 óra esetében. Akár egy akkucsere is drágább lehet. Az Ultrába 99 dollárért adnak új – nagyobb kapacitású – akkumulátort, a Series 8 esetében ez húsz dollárral olcsóbb.

A The Verge szerint az egyetlen megoldásnak az Apple Care szervízgarancia megvásárlása lehet. Az Ultrához ugyan ez vagy havi 5 dollárba kerül vagy egy összegben, a vásárláskor kifizetendő száz dollárba, de még így is lényegesen olcsóbb, mint egy szervízszámla. Az Apple pedig tett egy apró gesztust is, az Apple Care eddig csak két javítást fizetett évente, mostantól azonban korlátlan számú szervízt kapnak a készülékükhöz, akik megrendelik. A változások hatását a következő negyedévek pénzügyi jelentéseiben fogjuk látni, de meglepő lenne, ha a cég szolgáltatásokból szerzett bevételeit nem növelné meg ez a trükk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?