Még ebben a hónapban felülvizsgálhatják a céget.

123rf

A New York Times írása szerint az Amerikai Igazságügyi Minisztérium kész elindítani a Google anyacége, az Alphabet elleni bizalmatlansági ügyet. A hivatal szeretné még szeptemberben elindítani, hogy a Trump-adminisztráció arathassa le az ebből származó babérokat, így az amerikai választások előtt.

Tehát politikai haszonszerzésről van szó, a Google elleni támadáshoz pedig a cég egyeduralmát vetik be az online keresés és reklámozás terén. A jelentés szerint erős bizonyíték is van arra, hogy monopol helyzetet alakítottak ki maguknak.

Elképzelhető, hogy a sietség a Google-t erősíti majd, elvégre rövid idő alatt nehezebb felépíteni egy ekkora ügyet. A techóriás álláspontja, hogy továbbra is harcba száll a minisztérium ellen, amennyiben támadják.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. Sándor László 2020.09.05

    Elgondolkodtató melyikkel járnánk jól , mindazonáltal amit a amit a google megenged magának,beleértve a többi sallangját , az pofátlanság és jogorvoslati lépéseket sem tehetsz , annyira liberális és demokratikus !!! Több , mint elgondolkodtató !!!

  2. Ildi K. Kiraly 2020.09.08

    A Google-lal az a legnagyobb probléma, hogy erős politikai cenzort gyakorol. Pl, ha Trump -barát témában keresel rá valamire, nagyon leszűkített és egyoldalú üzenetet kapsz. Szinte lehetetlen kielégítő valóságos információkhoz jutni a Google-on keresztül. Nagyobb eséllyel kapunk reális híreket a DuckDuckGo-n keresztül.

Vélemény, hozzászólás?