A rajongók kiszolgálása olyan üzlet, amivel nehéz igazán melléfogni. Lehet, hogy egy bokszoló mutatja meg a piacnak, hogy kell celeb tokent csinálni?

(Fotó: Boxing AIBA // CC-BY)

Manny Pacquiao, az ember, aki majdnem küzdött Floyd Mayweather Juniorral, illetve aki, fizetős bokszmeccseken kereste magát rendívül gazdagra, végre beszállt a kriptó világba is. A bokszoló egy manilai ingyenkoncerten indította el a Pac nevű tokent, amivel leginkább logós ajándéktárgyakat és a sztárral való találkozás lehetőségét lehet megvásárolni.

Az nem újdonság, hogy sztárok kapcsolati lehetőséget, közösségépítési módokat keresnek új technológiákban. Jeremy Rennernek például – írja a The Verge – a fanok számára lefejlesztett appja van. A Pac annyiban különbözik ettől, hogy tényleg egy blockchainhez kötődik és valóban kriptovalutaként működik.

Pacquiao partnere a dél-kelet-ázsiai GCOX Group, amely hírességek tokenkibocsátására jött lére. A bokszoló kriptopénze a cég pilot projektje, ha viszont a recept beválik, akkor számíthatunk további hasonló kezdeményezésekre is. Ezek ráadásul valószínűleg tisztább és egyszerűbb üzletek lesznek, mint azok a tokenek, amelyek mögé reklámarcnak szerződtettek sztárokat. Például a Floyd Mayweather Junior által is reklámozott CentraCoin végül tőzsdefelügyeleti vizsgálattal és bírsággal múlt ki a világból. Ennél csak jobban lehet teljesíteni.

Egy dolgot nagyon sajnálunk, hogy Manny Pacquiaio nem játszott el a Manny és a money szavak egybecsengésével. De érthető, hogy inkább egy becenévnek tűnő nevet választottak a pénznek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Kormos Lajos 2019.09.04

    nem csak majdnem. küzdött vele, méghozzá 2015. májusában. igaz, hogy kikapott …
    és ez a fizetős jelző a bokszmeccsekre olyan pejoratívan hangzik. minden profi bokszoló pénzért bokszol, tehát minden profi bokszmeccs „fizetős”

Vélemény, hozzászólás?