Bár egy ENSZ jelentés szerint nagyjából 2 milliárd értékű pénzt és kriptopénzt lopott össze az ország, sértőnek érzik, hogy valaki egyáltalán szóba hozta.

Fotó: KCNA

Nyilatkozatban tagadta Észak-Korea pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni bizottsága, hogy az ország kiberbűntettek elkövetésével szerzett volna pénzt. A Paypers szerint a nyilatkozat arra is kitért, hogy ezeket a híreket az Egyesült Államok és „további ellenséges erők” terjesztik, pedig csupán „rosszindulatú pletykák”.

Ahogy a közelmúltban mi is hírt adtunk arról az ENSZ nyilatkozatról, amely szerint Észak-Korea az elmúlt időszakban kifinomult és széleskörű támadásokkal mintegy 2 milliárd dollárnyi kriptopénzt lopott össze és mosott tisztára az interneten. A pénzt bankok és kriptotőzsdék kifosztásával gyűjtötték össze a támadók.

Az észak-koreaiak tiltakozása ellenére legalább 35 olyan támadás van, amelynek a szálai az országba vezetnek. Ezek mind bankokat, fintecheket, kriptotőzsdéket vettek célba. A szakértők emellett kriptopénz bányászati tevékenység nyomait is észlelték, amit szintén külföldi valutához jutásra használ fel Észak-Korea. A hackertámadások pedig állami háttérrel történhetnek, mert a civil kézben lévő számítógépek száma nagyon alacsony az országban, az internetkapcsolat pedig még ritkább.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?