A bírót nem hatotta meg Craig Wright tanúvallomása. Össze-vissza beszélő, ködösítésbe menekülő embernek írta le, nem is ítélt a javára.

(Fotó: Zach Copley CC-BY)

Követ se lehet lassan eldobni, hogy az ember ne találná el Szatosi Nakamotót. Már nem az igazit, róla továbbra sem tudjuk, hogy kicsoda. Viszont ál-Szatosival Dunát lehet rekeszteni. Az egyik reménybeli Szatosi most valószínűleg bánja, hogy bejelentkezett a dicsőséges szerepre.

Craig Wright már több mint egy éve bizonygatja, hogy ő az igazi Nakamoto. Sőt azt is állítja, hogy 2020-ban hozzájut a szükséges titkosítókulcsokhoz, amivel hozzá tud férni azokhoz a korán kitermelt bitcoinokhoz, amelyek bizonyítják az állítását.

A titkosításra azért van szükség – mondta Wright – mert a pénz kezdetben a pénzmosás és a drogkereskedelem eszközévé vált. A felhasznált kulcsot később feldarabolta, a darabokat egy részét pedig a 2013-ban elhunyt David Kleimanra bízta. Ebbe az állításba kapaszkodtak bele Kleiman örököse, akik szerint Kleiman és Wright 2009 és 2013 között társakként dolgoztak, így a vagyonból nekik is jár.

Egy floridai bíróságon már meg is tárgyalták az ügyet, a bíró pedig úgy ítélt, hogy Kleiman örököseinek jár Wright bitcoinjainak és a bitcoinhoz kapcsolódó szellemi tulajdonának fele. Ez nagyjából ötmilliárd dollárra rúg, amennyiben Wright tényleg hozzá tud majd férni a kriptovagyonhoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?