A húszmillió felhasználóval rendelkező szolgáltatástól titkosított adatok kerültek ki, mégis jelszócserére biztatnak mindenkit.

(Fotó: PleX)

A Plex nevű, internetes filmnézők kiszolgálására tervezett platform arra figyelmezteti a felhasználóit, hogy hackertámadásnak esett áldozatul. A támadók felhasználóneveket, email címeket és titkosítva tárolt jelszavakat is letöltöttek. A cég szerint nincs arra utaló jel, hogy a jelszavakat védő titkosítást fel tudták volna törni a támadók, ennek ellenére minden felhasználót a jelszavának a megváltoztatására szólítja fel a Pley.

A Plex olyan médiaszerver alkalmazás, amely a számítógépen vagy hálózati adattároló tartalmát teszi streaminggel elérhetővé. Azaz a felhasználó építhet egy saját Spotifyt, Netflixet vagy HBO Max-et, amit távolról nézhet a telefonján, tabletjén. A cégnek nagyjából húszmillió felhasználója van.

Az ügyfeleknek kiküldött figyelmeztető levél szerint az egyik adatbázisukban találtak „gyanús aktivistást”, amit kinyomozva arra jutottak, hogy egy harmadik fél is hozzáfér az adatbázishoz, még ha nem is adminisztrátori szinten. Afelől biztos a cég, hogy a tárolt pénzügyi informácókhoz, kártyaszámokhoz és fizetési adatokhoz nem férhetett hozzá a támadás.

A Plex a jelszó cseréje mellett a kétlépcsős azonosítás bekapcsolását javasolja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?