Limonádé árulás helyett kriptót kezdett bányászni egy amerikai testvérpár. A szülői segítséggel megépített bányászfarm már több pénzt hozott, mint amit citromos itallal keresni lehet.


Zsebpénzpótléknak szánta az alkalmi kriptobányászatot két amerikai gyerek, de végül bevétel lett belőle. Ihaan Thankur és húga, Aanya kiszámolták, hogy az egész nyáron át tartó limonádéárulással – ami mindenkinek ismerős nyári munka lehet, aki akár csak egy amerikai filmet is látott – nagyjából száz dollárt keresnének. Ez zsebpénznek ugyan elég lett volna a 14 és 9 éves testvéreknek, de érdemi megtakarításra kevés. Arra pedig nevetségesen nem elég, hogy egy-két ilyen akciótól várják a továbbtanuláshoz szükséges tőkét – írja a Leet.

A testvérpárt végül egy esti mese ihlette meg, ami a bitroinról szólt. A mese után a gyerekek utánaolvastak, illetve YouTube videókat néztek, és egyrészt rájöttek, hogy van egy erős videokártyával felszerelt PC-jük, ami kezdésnek elegendő. Másrészt pedig, hogy a bitcoinos világban nem rúgnak labdába, ezért ethereumot kezdtek bányászni.

Miután az első hónapban ezer dollár értékű kriptovalutát kerestek meg, további gépeket vadásztak. Még az apjukat is rávették – és itt válik gyanússá, hogy jómódú családról van szó – hogy vegyen fel hitel az eBayről és bányászokat kiszolgáló kínai áruházakból szerezzenek be új hardvert belőle.

Mára összesen 32 ezer dollárt, azaz nagyjából 9,3 millió forintot kerestek meg a bányászattal. Aminek a nagy részét kriptovalutában tartják, csak a költségeiket fizetik a bányászattal megkeresett összegből.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?