A Global Finance magazin listája szerint a magyar bankok közül a legjobb az OTP, az egyes kategóriákban azonban nem arattak a hazai banki megoldások. Itt a lista, kitől lehetne tanulni.


Az OTP Bank lett a Global Finance magazin szerint az orszg legjobb digitális bankja. A New York-i székhelyű magazin 2019-es listája érdekes olvasmány: országonként és kategóriánként is hirdetnek nyertest.

Az OTP Bank a magyar digitáis bankok között lett a legjobb. Erre bőven lehet büszkének lenni, a magyar bankok rengeteg digitális fejlesztésen, kényelmesebb rendszerek bevezetésén vannak túl, erős a verseny. Igaz, ez a verseny azzal járt, hogy a más, kevésbé látványos fejlesztések – ide értve az azonnali utalás elindításához szükséges munkát – őrületes késésben vannak.

„Rengetegen dolgoznak az OTP Csoportnál azon, hogy az ügyfelek minél kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb szolgáltatásokat kapjanak. Az innovációk közül kiemelkedik az Apple Pay magyarországi bevezetése, a sokoldalú Simple by OTP applikáció, a teljesen online igényelhető személyi kölcsön és számlacsomagok. Az internetbanki szolgáltatásokat több mint 1,3 millió ügyfelünk, a mobilbankot közel félmillió ügyfelünk használja rendszeresen” – nyilatkozta a díj kapcsán Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója a bank által kiadott közlemény szerint.

Érdemes azonban olyan szemmel is megnézni a listát, hogy az egyes kategóriákban kik bizonyultak a legjobbnak. A legjobb online befektetési és hitelmegoldásai a Tinkoff Banknak vannak, a legjobb weboldallal a Bank Millenium dicsekedhet, a TBC Banké a legjobb banki mobilapp. És figyelemre méltó még a szlovák Tatra Banka, amely a leginnovatívabb digitális bank díját vihette haza. Emellett érdemes azon is elgondolkodni, hogy ezen a második, kategória alapú listán nincs magyar szereplő. Amennyiben a hazánkban is jelen lévő Citi bankot – legjobb API – nem tekintjük annak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?