Többen költenének pénzt a videojátékokban, ha nem félnének attól, hogy a pénzük nem a megfelelő helye kerül.

Többen költenének pénzt a videojátékokban, ha nem félnének attól, hogy a pénzük nem a megfelelő helye kerül.

Igen, ennyi ember összejött számítógépes játékot nézni
(fotó: Dota2 / Valve)

A videojátékosok online fizetési szokásait próbálta megfejteni az ACI Worldwide és a Newzoo, hogy még hatékonyabban tudja őket pénzköltésre sarkallni. A felmérés legfontosabb felismerése az volt, hogy a gamerek tartanak attól, hogy lenyúlják őket.

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban 2000 játékos részvételével végzett felmérés szerint a játékosok 19 százaléka esett már csalás áldozatául. Ők nem akarják újra elszenvedni ezt, és akik még nem váltak áldozattá, azok sem szeretnék megtapasztalni az élményt. A válaszadók 33 százaléka mondta azt, hogy a csalástól való félelem miatt költ kevesebbet a játékokban.

A biztonság mellett a fizetési módszer gyorsasága és kényelme is számít. A megkérdezett gamereknek vannak kedvenc módszereik: jellemzően azok, amelyek a legrövidebb időre billentik ki őket a játékból.

A jelentésből kiderült az is, hogy bár a legkevesebben játékkonzollal játszanak, de mégis ezen a platformon a legjobb a fizető játékosok és tulajdonosok aránya. Ez több módon is következhet a platformok zártságából. Egyrészt biztonságosabbnak érezhetik a játékosok az Xbox vagy a PS4 boltját, másrészt pedig nem sok lehetőség van más forrásból játékot és kiegészítőket telepíten ezekre az eszközökre.

A legtöbb játékos mobilon található. A válaszadók 95 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik okosmobillal. Ugyanakkor a széles körben elterjedt ingyenes címek miatt ezen a plaformon van a legkevésbé fizetésre hajlandó réteg. A német válaszadók 43 százaléka vásárol mobilon, ennek a 40 százaléknak a kétharmada viszont a játékokban is hajlandó (in app purchase) pénzt költeni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?