Lehet olcsóbban pénzt küldeni a Transferwise-nál? Igen, ha olyan valutát választunk, ami más cégnél olcsóbb. Szerencsére már van rá egy fintech app.

Lehet olcsóbban pénzt küldeni a Transferwise-nál? Igen, ha olyan valutát választunk, ami más cégnél olcsóbb. Szerencsére már van rá egy fintech app.

Moneytis

A nemzetközi pénzküldésről az a bevett bölcsesség, hogy aki azt akarja, hogy átverjék, az a bankrendszeren belül küld pénzt. Aki régen tanult alternatív módszereket és nem zavarja, hogy átverik, az Western Uniont használ. A pénzügyi szolgáltatásokkal tisztában lévők viszont Transferwise-t használnak.

A Moneytis nevű startup úgy gondolja, hogy a pénzküldést és a pénzváltást lehet még olcsóbbá tenni az ügyfeleknek. Ráadásul úgy, hogy ők is keresnek rajta. Az oldal azt akarja felhasználni, hogy az egyes fintech pénzküldési szolgáltatások más-más viszonylatban működnek igazán jól. A Transferwise olcsó, ha Nagy-Britanniából kell eurót küldeni, de az Egyesült Államokból használva már nem ők adják a legjobb ajánlatot – írja a Techcrunch.

A Moneytis olyan árösszehasonlító oldalt üzemeltet, amelyben be lehet állítani, hogy honnan és hová akarunk pénzt küldeni, és kilistázza az ügyfél számára elérhető legolcsóbb megoldásokat, pont úgy, ahogy a Booking.com versenyezteti az elérhető szállások árait. Még akciók is lesznek, amiket csak a Moneytisen keresztül lehet elérni.

Pizza GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & Share this Pizza GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A szolgáltatás alapítói Kína és Európa között próbáltak pénzt küldeni, és a saját használatra feltérképezett pénzküldési megoldások listája lett az alkalmazás első adatbázisa. Először csak a árösszehasonlító oldalt akartak csinálni, de végül becsatornázták az utalást is a szolgáltatások közé.

A Moneytis nem ad újabb járulékokat az utalás költségéhez. A külső szolgáltatóktól kér jutalékot azután, hogy új felhasználókat irányít feléjük. Az átlagos elküldött pénzösszeg 2000 dollár, ebből hat dollár üti a Moneytis markát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?