Nem tépázta meg a koronavírus a TransferWise-t. A cég budapesti irodájába is keres programozókat, nem is akármilyeneket.

Már nem unikornisnak, hanem tevének tartja magát a budapesti fejlesztőközponttal is rendelkező TransferWise. Rá is kérdeztünk, hogy az értékelés növekedése miatt választottak másik állatot, de a magyarázat egyszerűbb. Az unikornis, ahogy az egymilliárd dollár feletti értékelésű startupokat szokták nevezni, egy képzeletbeli állat. A teve viszont létezik, erőforrásokat tartalékol a nehéz időszakokra, önálló. (Magyarul válságálló és nem kell a befektetőkre támaszkodnia.)

Továbbá a teve bájos állat, csodálatos szempillákkal (Fotó: Kathleen CC-BY)

A cég 2017-ben nyitotta meg a budapesti irodáját, azóta azonban nagyot nőttek. Most már négyszáz főt foglalkoztató közép-európai ügyfélszolgálat és régiós fejlesztőközpont működik Budapesten.

Balázs Barna (Fotó: TransferWise)

Barna Balázs, a cég európai piacra történő fejlesztésekért felelős vezetője azt is elmondta, hogy a koronavírus alaposan átalakította a mindennapi munkavégzést. A TransferWise korábban sokat utaztatta az embereket a tizennégy irodája között. De márciusban, amikor kezdett látszani, hogy óvatosnak kell lenni, lezárták az irodákat. Az utazási korlátozást pedig már korábban bevezették. A produktivitás nem esett vissza, home office-os hónapokban készültek el banki integrációk, Alipay-támogatás, piacra lépés az Egyesült Arab Emirátusokban. És mivel a cég már korábban is engedélyezte az otthoni munkavégzést, a Zoom és a Slack sem volt újdonság.

„Nehézség volt, hogy nem minden munkavállalónak voltak adottak otthon az ideális munkakörülmények. Volt akinél kicsi volt a lakás, máshol a gyerekekkel kellett munka közben törődni. Ahol lehetett, a cég támogatta az otthoni munkakörnyezet megteremtését: extra monitor, asztal, munkaszék beszerzésével” – mondta Barna.

A felhasználói szokások is átalakultak, a cégnek azonban nem ártott meg a járvány időszaka. Sokan rájöttek, hogy a szokásos pénzügyi feladatokat kényelmesen el lehet végezni az interneten.

A budapesti iroda jelenleg is bővül. „Vannak nyitott pozíciók, több fejlesztőt keresünk” – mondta Barna. Hozzátéve, hogy ügyfélközpontú, termékfejlesztési tapasztalattal rendelkező embereket nem egyszerű találni. „Ügyféligények alapján dolgoznak a csapataink, kevés helyen lehet ilyen termékfejlesztést végezni.”


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?