Pénzmosással vádolta meg az amerikai Pénzügyminisztérium a Tornado Cash nevű cége, aminek a fő profilja a pénzmosás


A vád mellett a minisztérium letiltotta a cégetaz országban. A Tornado Cash fő szolgáltatása, hogy az alapvetően követhető bitcoin tranzakciókat annyi utaláson keresztülvezesse, hogy ne lehessen megtalálni a forrás- és a célszámlát. A Tornado Cash volt az a szolgáltatás például, amit a márciusi Axie Infinity elleni hackertámdás után az elkövetők használta a zsákmány egy részének tisztára mosására.

A Pénzügyminisztérium eddig nem ragadtatta el magát ennyire kemény lépésekre. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a kriptós világ szabályozatlanságának, amiből eddig jelentős, anyagiakban is kifejezhető előnye származott a szolgáltatásoknak. Brian E. Nelson, a pénzügyminisztérium helyettes államtitkára szerint a Tornado Cash eddig nem tett meg minden lépést azért, hogy az ügyfeleik közül kiszűrjék a bűnözőket.

A mostani ítélet nem az első. A Blender.io még hamarabb került fel a pénzügyminisztériumi szankciós listára. Az ok ugyanaz volt, mint a Tornado Cash esetében: olyan támadások elkövetői használták, akik mögött az észak-koreai állami hackereket gyanítják.

US Treasury bans Tornado Cash mixer for role in crypto money laundering

The US Department of the Treasury has added the Tornado Cash crypto mixer to a list of sanctioned organizations, barring all US citizens from interacting with it and requiring that US assets belonging to Tornado Cash be reported to the Office of Foreign Assets Control.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?