A sportolás világa van, akit konkrét fizikai cselekedetekre inspirál. Edzés, játszás, mozgás, de nem mindenkit ez érdekel.

Van, aki csak a távolból figyeli az eseményeket. Igazi megfigyelő. Megint más a fogadásokban éli ki a szenvedélyét. Találgatás, arányszámolgatás, szorzók latolgatása. Izgalmas választás, ahol a rajongás tárgya nem kevés megszerezhető tudással fűszerezhető.
Mi a helyzet a legfrissebb hírek alapján?

A sportfogadások univerzuma tele van izgalmakkal, váratlan fejleményekkel és olykor kiszámítható mérkőzésekkel. A Forma 1 legutóbb kis hazánkban is száguldozott, mégpedig nem is akármilyen meglepő végeredménnyel. Bár Hamilton nem került ki teljesen a reflektorok fénykörén kívülre, mert megdöntött egy közel hetven éves rekordot, de mégsem nyerte el a trófeát. Verstappen ugyan nem az első helyek egyikéről indult, ám behúzta magának ezt a győzelmet, ezzel tovább szítva a kedélyeket. Alonso mindeközben letette a voksát az Aston Martin mellett, és ez az információ újabb okot adott kinek az ünneplésre, kinek a bosszankodásra. A Honda továbbra is segíti a Redbull motorfejlesztési programját – ez pedig a legropogósabb hír a témában. Úgyhogy nem mondhatjuk azt, hogy nincs esemény a száguldó cirkusz háza tájékán. A versenynek pedig még nincs vége, bár azt kár lenne tagadni, hogy a mogyoródi futam magyar szemmel a legkedvesebb. Nem is okozott most sem csalódást!

Na, de van itt még valami, ami rendesen táplálja a sportrajongók lelkesedésének égig érő tüzét. A BL! Mindenki az FTC esélyeiről beszél. Már az is nyilvánvaló tény, hogy az az albán bíró fog fújni, akinek egyszer már egy vereséget betudhatott a magyar csapat. Innentől kezdve elindultak a kombinációk, a jóslások, a találgatások. Az biztos, – hogyha már a számoknál tartunk – hogy az összes jegy elkelt, úgyhogy az FTC 30000 ember előtt rúghatja a bőrt. Önmagában ez az élmény páratlan, ez kétségtelen. A Fradi kerete közben változik, alakul. A Qarabag nem mindennapi ellenfél az biztos. 11 légiós, itt kezdődik a történet. Aztán ott van a rekorder edző is, csak hogy tényleg ne legyen egyszer egy. De alapvetően mindez semmit sem jelent. Nehéz megsaccolni, hogyan fog alakulni a mérkőzés, de a közhangulat egyértelműen a nyerés, a győzelem irányába mutat.
Mennyi az annyi?

Így a végére egy kis apróság. Aki arra fogadott előzőleg, hogy az FTC továbbjut “csupán csak” 350 millió forintot nyert. A soron következő meccsnél azért nincs ekkora tétről szó, de semmi sem lehetetlen. Nagyon megéri belevágni, akár kis lépésekben is, mert egyrészt az élmény, ami ugye eleve nem hétköznapi, tovább fokozható. Másrészt a tudás is gyarapítható. A régebbi megmérettetéseket például kifizetődő taktika végignézni, mert olyan összefüggésekre derülhet fény, amik segíthetnek abban, hogy kitisztuljon a kép.

A sportfogadásoknál természetesen nem zárhatóak ki a meglepetések. Nem megfelelő idő, valamilyen sérülés, kiállítás, sárga vagy piros lap, 11-es… sorolhatnánk, hogy mik azok a fejlemények, amik nem mennek ritkaság számba, de minden egyes előzetes becslést képesek teljesen átvariálni. Úgyhogy mindenképpen jó az intuíciót is kicsit szabadjára engedni, meg persze a szurkolói lelkesedést is! Ilyen feltételekkel nyilván csak felejthetetlenné válhat a meccs függetlenül a végeredménytől, bár az vitathatatlan, hogy legtöbbek boldogsága akkor teljesedne be, ha a gólokat az FTC játékosai rúgnák, és nem fordítva. S erre minden esély meg is van! A kérdés már csak az, hogy mekkora az a tét, ami egyénileg felvállalható? Mekkora a bizonyosság, a csapatba vetett hit, a gyakorlatból származó tudásalap? Ezek ugyanis egytől-egyig számítanak!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?