Egy cipősdobozban tárolta élete megtakarításait egy férfi. Aztán egy nap kidobta a dobozt.

(Fotó: 401(K) 2012 / Flickr CC-BY)
(fotó: 401(K) 2012 / Flickr CC-BY)

Különbözőek vagyunk, ami az egyik embernek érték, a másiknak már lom – tartja a közhely. Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy egy amerikai újrahasznosító központ munkatársai 23 ezer dollárt találtak egy kidobott cipősdobozban. Ez mai árfolyamon valamivel több, mint hat és félmillió forint.

Man Accidentally Trashes Shoebox Containing His Life Savings

An Oregon man who accidentally trashed his life savings will soon be reunited with his cash, thanks a worker at a Northern California recycling center.

Nem örülhettek azonban hosszan a kukások a leletnek – pedig gyors fejszámolás alapján is úgy tűnik, hogy ennyiből már remek céges csapatépítőt lehet tartani – mert a vagyon előző tulajdonosa is előkerült. A KBCU csatorna híradója szerint véletlenül dobta ki életének megtakarításait a férfi. Miután telefonon riasztotta a központot megnyugtatták, hogy a pénz megvan, sőt át is adták neki.

Amellett, hogy a sztori remekül hangzik, felvet kérdéseket is. Az első rögtön az, hogy mennyire kell bizalmatlannak lenni a bankrendszerben és a befektetési lehetőségekben, hogy az ember inkább egy cipősdobozban tartsa a pénzét. A második, hogy aki még egy széfet sem vesz egy ekkora összegnek, az miért dob ki gondolkodás nélkül cipősdobozokat. Az utolsó pedig, hogy vajon ki lehetett az, aki 320 dollárt zsebrerakott az összegből?


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?