Véges mennyiségű időnk van az életben, jobb ebből minél kevesebbet postai sorokban tölteni. Pláne úgy, hogy csekket lehet kényelmesebben is fizetni.

Miért járnánk postára, ha csekket lehet máshogy is fizetni
Miért járnánk postára, ha csekket lehet máshogy is fizetni

iCsekk

A Díjnet mobilfizetős alkalmazása le sem tagadhatná a rokonságot: csúf, de lényegében használható. A regisztráció során smses azonosítást kér, majd begépelteti velünk kétszer az email címünket, kér jelszót és megtanulja a nevünket. Ha viszont ezen átszenvedtük magunkat, egészen kezessé válik.

A kamerás beolvasás az app legjobb funkciója
A kamerás beolvasás az app legjobb funkciója

A lényegi funkció, a csekk befizetése rögtön az app tetején található. Lényeges kényelmi funkció, hogy a csekken szereplő adatokat nem kell begépelni, hanem a papíron lévő QR-kód leolvasásával be lehet tölteni az alkalmazásba. A kényelem mellett a hibalehetőségeket is csökkenti a megoldás.

A Csekkoló azt ígéri, hogy hónap végén tudni fogjuk, mire ment el a pénz
A Csekkoló azt ígéri, hogy hónap végén tudni fogjuk, mire ment el a pénz

Az appba regisztrálhatjuk bankkártyánkat, hozzáadhatjuk Csekkoló fiókunkat, hogy egy helyen követhessük, pontosan mennyit is fizetünk rezsire. Természetesen a Díjnetbe már bekötött számláink is megjelennek az appban, miután megadtuk a szolgáltatáshoz használt felhasználónevünket és jelszavunkat.

Magyar Posta app

Appja a Postának is van, ám a használata zavarbaejtő élmény. Indítás után meg kell várni, míg ellenőrzi, hogy nincs-e újabb adat, amivel frissíthetné magát. Amikor pedig ezzel elkészül, egy izgő-mozgó nyitóképernyővel kell megküzdeni, amin a postakereső GPS-alapú szolgáltatása és az okostelefonos képeslapküldő versenyez a figyelmünkért.

A csekkfizetés mellett akadnak még funkciók a Posta appjában
A csekkfizetés mellett akadnak még funkciók a Posta appjában
(fotó: Google Play)

A postakereső, a díjkalkulátor és a csomagkövető mellett azonban ott van régi ismerősünk, az iCsekk szolgáltatás is. Ezzel a fent már ismertetett módon lehet egyszerűen, a QR-kódot leolvasva sárgacsekket befizetni.

Az appban lehet utasbiztosítást kötni, levelezést átirányítani, sőt még Facebook fiókkal használható játék is van benne. Tökéletesen hozza a postafiókok adta élményt, csak a kínálóállványra kirakott olcsó szórakoztató irodalom hiányzik belőle.

A banki appok is ehetnek csekket

Nem biztos, hogy szükség van arra, hogy külön alkalmazást telepítsünk a csekkek befizetéséhez. Az OTP Smartbank appjában vagy például az Erste MobilePay alkalmazásban is található csekk beolvasós funkció.

Teljesen egyértelmű, melyik mezőbe mit kell írni
Teljesen egyértelmű, melyik mezőbe mit kell írni

Akkor sem kell kétségbe esni, ha a bank nem kínál ilyen funkciót az appjában, a webbankban még lehet csekkfizetésre kialakított felület. Olyan, mint a fenti képen szereplő, a Magnet webbankjából fotózott bolondbiztos megoldás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?