2018 augusztus másodikán az Apple elérte az 1,000,000,000,000 dolláros, azaz egybilliós piaci értéket. Ez már be is került az augusztus másodikai fontos események mellé. Na de mi történt még aznap?

2018 augusztus másodikán az Apple elérte az 1,000,000,000,000 dolláros, azaz egybilliós piaci értéket. Ez már be is került az augusztus másodikai fontos események mellé. Na de mi történt még aznap?

Fotó: Don Emmert / AFP

Megnéztük, milyen más, fontos történelmi események mellé vonult be az, hogy az Apple elérte az egybilliós álomhatárt.

Az első fontos történés ezen a napon még az időszámításunk előtt történt. Hannibál i.e. 216-ban, augusztus 2-án aratta a legnagyobb győzelmét a Római Birodalom ellen, a cannaei csata során.

Ugrunk egy nagyot, de nem kevésbé sorsdöntő történet: ezen a napon írták alá az Egyesült Államok Függetlenségi nyilatkozatát, 1776-ban.

Wikimedia

Franciaország 1870-ben megtámadta Poroszországot, így kirobbantották a francia-porosz háborút.

Első világháború: német csapatok megjelentek Luxemburgban, a franciák mozgósítanak, mindez 1914-ben.

’34-ben ezen a napon vált Adolf Hitler Führerré, miután Hindenburg birodalmi elnök meghalt.

Megadóztatták a marihuánát az USA-ban, 1937-ben. Ez az esemény vezetett a növény betiltásához.

1939-ben Albert Einstein és Szilárd Leó megírták Roosevelt elnöknek, hogy a Manhattan terv keretein belül kezdjen atomfegyvert gyártani.

A második világháború után, ezen a napon zajlott a potsdami konferencia, amelynek során a német-lengyel határról is megállapodtak.

Az Apollo-15 űrhajósa, David Scott szemléltette a holdi szabadesést egy madártoll és egy kalapács leejtésével.

És igen, Az Apple áttörése már fent is van a Wikipedián, mint az első amerikai cég, ami átlépte az egybilliós álomküszöböt.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. Ferenc Schneider 2018.08.05

    Uraim!
    A billió dollár az mifelénk Európában milliárd dollár. Amint az a cikkben számmal kiírva helyesen is áll. Nálunk a billió az ezer milliárd.

  2. Szedlák Ádám 2018.08.06

    Kedves Ferenc, a cikkben 12 nulla szerepel az egyes után, ez a szám ami angolul trillion magyarul pedig billió vagy ezer milliárd.

    Még rosszabb a helyzet persze a tíz a tizenötödiken esetében, akárhányszor le merjük írni a billiárd szót, mindig megjegyzi valaki, hogy az egy asztalon, golyókkal játszott sport.

Vélemény, hozzászólás?