A legöregebb fintech cég az egész világnak kényelmessé tette az internetes fizetést. Vannak már kihívói, de még mindig nem tudták legyőzni.

A legöregebb fintech cég az egész világnak kényelmessé tette az internetes fizetést. Vannak már kihívói, de még mindig nem tudták legyőzni.

paypal_szekhaz

Mi kell a PayPal regisztrációhoz?

A regisztráció nincs túlbonyolítva: egy e-mail cím, egy kellően erős jelszó és már bent is vagyunk a szolgáltatásban. Itt még kér az oldal személyes adatokat, illetve el kell döntenünk, hogy a bankkártyánkkal kötjük össze a fizetési szolgáltatást, vagy pénzt küldünk a PayPal tárcánkba.

Milyen kártya kell hozzá?

Korábban a szolgáltatás válogatós volt, illetve a magyar bankkártyák egy része nem volt alkalmas az internetes fizetésre. Mára ez az akadály elhárult, nem csak dombornyomott kártyákat fogad el a szolgáltatás. Azt, hogy a kártyánkat szereti-e a szolgáltatás, rögtön a regisztráció után kideríthetjük, mert a kártya érvényességét egy kis összegű, körülbelül 400 forintra rúgó zárolással teszteli a cég.

Kell tárolni pénzt a PayPal-en?

Nincs annál zavaróbb, mint amikor különböző kártyákon és előfizetésekben van szétszórva a pénz. Ez általában azért szokott így lenni, mert kisebb összegeket kevésbé gazdaságos elutalni, minden egyes fizetéskor felszámolják a járulékokat, kezelési költséget. A PayPal szerencsére nagyvonalú: nem fontos egyenleget tartani a szolgáltatásban, összeköthetjük a fiókot a bankkártyánkkal is.

Mégis egyenleget szeretnék, hogyan lehet feltölteni?

A PayPal tudásbázis oldalain korábban volt cikk arról, hogyan lehet banki átutalással egyenleget tölteni, de valamiért az oldal legutóbbi frissítésével eltűnt az írás. A bejelentkezett felhasználóknak szerencsére még felajánlja a lehetőséget a PayPal, ám ezt az oldalt nem lehet linkelni. Szerencsére a PayPal Wallet aloldaláról egyszerűen elérhető, a Top-up opcióra kell csak kattintani.

A feltöltés maga nem bonyolult, a cég Unicredit Banknál vezetett számlaszámára (10918001-0000000115050684) kell átutalni a kívánt összeget, a megjegyzés mezőbe pedig azt a tizenöt karakteres azonosítót kell beírni, amit az oldal generál számunkra.

paypal_consumer_website

Mennyire biztonságos?

A PayPal szolgáltatásból hiányzik minden olyan biztonsági megoldás – például a kétfaktoros azonosítás -, amit az internetes szolgáltatások használni szoktak. Nem azért nincs, mert a fejlesztők még nem hallottak a módszerről. Egy darabig kísérleteztek a kétfaktoros azonosítással. A mostani oldal arra van felépítve, hogy minél egyszerűbben lehessen fizetni és pénzt küldeni. A cég a biztonsági funkciók helyett biztosítást ajánl a vásárlóknak és az eladóknak is. Ha nem olyan áru érkezik, amit ígértek vagy meg se jön, illetve, ha egy meghackelt fiókból fizetnek ki egy terméket és a tranzakciót később visszavonják, a PayPal visszaadja a pénzt.

Mibe kerül a használata?

A szolgáltatás fizetésre való használatáért egy fillért sem kell fizetnünk. Cserébe viszont, ha dollárért, euróért vagy más devizáért vásárolunk az interneten, akkor a PayPal végzi az átváltást. Felhasználók közti pénzküldés esetén pedig két százalékos járulékot számolnak fel. Emellett a paypales tárcából – ha használjuk a funkciót – a számlánkra utaláskor is vonnak le jutalékot. Csekély ár azért, hogy nem kell megadni a fél internetnek a kártyaszámunkat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?