Nem szoktunk a hét hülyéje díjat kiosztani, de vannak emberek, akiknek járna. Például, akik befotózzák és megosztják az új bankkártyájukat a neten.

A pénzügyi önsorsrontásnak több módja van, de az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb a bankkártyánk számának megosztása a neten. Úgy gondolod, hogy senki nem csinál ilyet? Tévedésben élsz!

Ezt a kártyát 2015-ben letiltották, miután a tulajdonosa megosztotta a neten a fotóját
Ezt a kártyát 2015-ben letiltották, miután a tulajdonosa megosztotta a neten a fotóját

Pár hónapja nem frissült a Twitter legvérfagyasztóbb fiókja, a NeedADebitCard. Valószínűleg azért, mert még jogi problémáik is lehettek volna abból, hogy mások által feltöltött tartalmat osztottak újra. A felhasználó ugyanis egy dolgot csinált: keresett olyan fotókat, amin egy betéti kártyával elbüszkélkedő netező lefotózza az új kártyáját, és megosztotta.

A fiókot nem internetes bűnözők üzemeltették – a feketepiacon nagyjából kilóra lehet kártyaszámokat vásárolni – hanem a nagyon hülye netezőket figyelmeztetni. Úgy tűnik, a bankok ügyfélszolgálatosai is rá-ránéztek a Twitterre, mert a fenti kártya tulajdonosát nem sokkal a kép feltöltése után figyelmeztette a Chase, hogy nem ártana kártyát cserélnie.

A jelenség nem szűnt meg. Vannak, akik trollkodásból töltenek fel lejárt, érvénytelen kártyákat. De mindig akad egy-két felhasználó, aki nem gondolja végig, hogy a kifosztásához szükséges összes adatot megosztotta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Hihetetlen, de léteznek ilyen buta bankkártya-tulajdonosok! – Schwindler listája 2017.09.07

    […] FinTechRadar vette észre, hogy pár hónapja nem frissült a Twitter legvérfagyasztóbb fiókja, a […]

Vélemény, hozzászólás?