A Visa az olimpiai faluban fogja szűk körben tesztelni a gyűrűbe szerelt érintéses fizetési megoldását. A sportverseny látogatói pedig órával és karpereccel fizethetnek.

A Visa az olimpiai faluban fogja szűk körben tesztelni a gyűrűbe szerelt érintéses fizetési megoldását. A sportverseny látogatói pedig órával és karpereccel fizethetnek.

Kicsit még vaskosnak tűnik a gyűrű. Mentségére szolgál, hogy tesztverzió
Kicsit még vaskosnak tűnik a gyűrű. Mentségére szolgál, hogy tesztverzió
(fotó: Visa)

Az olimpikonok gyűrűje nem lesz pontosan személyre szabott darab. Húsz méretben készítik el, azt remélik, hogy mindenki talál majd magának olyat, ami passzol. A tesztcsoportban 45, a fizetési szolgáltató által szponzorált amerikai olimpikon, valamint a Visa partnerei és alkalmazottai vesznek részt. Az olimpiára látogató tömegnek egyelőre kevésbé menő eszközökkel kell beérniük.

A gyűrű érdekessége, hogy a sportolók igényeinek próbál megfelelni. Ők pedig azt kérték, hogy olyan fizetési eszközt adjanak, amire nem kell figyelni a napi többszöri átöltözés során és ami kellően strapabíró. A kerámia borítású gyűrű valószínűleg mindkét kívánalomnak meg fog felelni, ötven méterig még vízálló is.

Payment ring

Uploaded by visasvideos on 2016-06-03.

A gyűrű a tokenizáció nevű technológiára épül. Az eszköz egy olyan azonosítót tartalmaz, amely a fizetésekhez elegendő, nagy mennyiségű személyes adatot azonban nem tartalmaz az eszköz. Az jogosultságot okostelefonról vissza lehet vonni, így ha valamelyik sportoló elvesztené a gyűrűjét, két kattintással letilthatja a fizetési funkciót. Onnantól kezdve az eszköz csak egy csinos kerámiadarab némi felesleges elektronikával a belsejében.

Mindenkinek jut kütyü

A Visa nem csak a sportolókat akarja ellátni új fizetési eszközökkel. A riói olimpiát az érintős fizetési eszközök elterjesztésének akarja szentelni a cég. Már most reklámozzák például a Swatch Bellamy óráját, amelybe egy betéti kártya tudásával rendelkező chip van beépítve.

visa karkötő

A cég készült egy strapabíróbb és olcsóbb eszközzel is. A Pulseira Bradesco nevű csuklópántot csak Brazíliában és az olimpia alatt lehet igényelni. A fentiek mellett a Samsung Pay is használható lesz, természetesen az is azért, mert a Visa fizetési megoldása elérhető benne.

A kártyatársaság nem bíz semmit a véletlenre: több ezer érintős fizetési terminált telepítettek az olimpiai helyszínekre. Emellett bevezették a Visa Checkout szolgáltatást is, amellyel a mobil képernyőjén, online lehet kifizetni a boltban vásárolt termékeket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?