Egyelőre nem világos, hogy a Tab nevű risztelős alkalmazás miből akar megélni, mert pénzt például nem kezel. Még nem fintech, de már majdnem.

Mára egészen retró ötletnek tűnik olyan appot piacra dobni, ami összesen egy pénzügyi funkciót kínál. Természetesen nem lett minden szuperapp, ami a lakáshiteltől a biztosításig mindent kínál, de ritka az olyan fintech startup, ami nem kínál legalább valami számlavezetés jellegű funkciót és egy bankkártyát.

Ebbe a világba érkezik a Tab, ami kizárólag az ebédszámla szétosztására alkalmas. Nem követi a költési szokásainkat, nem ad statisztikát, nem próbál tanácsokat megfogalmazni. Csak kiszámolja, hogy a nyolcezer forint három ember között szétosztva mennyi lesz, még akkor is, ha mást rendeltek.

A Tab nem több, mint egy okos számológép. A felhasználók bekattinthatják, hogy ki vett a nagy krumpli helyett kis krumplit, illetve ki ivott két sört az egy sör helyett. Az összes számolgatás végén személyre szóló számlát hoz létre és mindenki tudja, hogy hány dollárral tartozik. Még az Egyesült Államokban, ahol a pincérek alulfizetése iparági gyakorlat, elvárt húsz százalékos borravalót is hozzáadja.

A fizetést természetesen az asztaltársaság egyik tagja végzi el. Az osztogatás a számláról készült fotó digitalizálásával kezdődik, amelyen aztán már be lehet jelölgetni, hogy ki mit evett és ivott. A megosztott számlát több felhasználó egyszerre szerkesztheti, ezt egy helyben generált kóddal érik el. A Tab a pénzek átküldésével nem foglalkozik. Ezt a felhasználók Venmóval vagy készpénzben is átadhatják egymásnak.

Nem világos, és ez az appról hírt adó Verge cikkből sem berül ki, hogy az app miből tervez megélni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?