Lassan meg sem lepődünk.

A Capital One nevű amerikai bank bejelentette, hogy százmillió amerikai és hatmillió kanadai ember adatait lopták el tőlük. Kétszer törtek be hozzájuk, idén március 22-én és 23-án, viszont csak július 19-én vették észre, tehát négy hónap telt el a támadás és az észrevétel között, ami elég rosszul hangzik.

Már elfogtak egy seattle-i nőt, aki ellophatta az ügyfelek banki adatait. Még csak gyanúsítják, viszont ha ő volt az, akkor képes volt az adatok titkosítását is feltörni. Ami biztos, hogy a támadó birtokában van százhatmillió ember neve, címe, keresete, telefonszáma, emailcíme. A listának itt nincs vége, megszerezte a bankkal kapcsolatos adataikat is, például az egyenlegüket és a fizetési előzményüket.

A bank igazgatója most nagyon nem boldog, de megígérte, hogy mindent igyekeznek jóvá tenni. Csak hogy néhány adatlopást említsünk nem is olyan régről: kiderült, melyik bővítmények lopják az adatokat, betörtek az orosz titkosszolgálathoz, volt botránya a népszerű FaceAppnak, de más alkalmazásoknak is, ja és az Amazon is hallgatózik, a Venmóból pedig még mindig ömlik az adat.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?