Régen találkoztunk és régen beszéltünk. Októberben újra konferenciát rendezünk, hogy még a karácsonyi őrület és a téli tompaság előtt megvitassuk merre tart a digitalizálódó pénzügyi szektor.

A februári első FinTechRadar konferencia után idejét láttuk egy őszinek is, ahol a PSD2, adatbiztonság, insurtech is szóba kerül, és kiosztjuk a FinTechRadar legügyfélbarátabb fintech megoldás díját is.

(Fotó: Pál Anna Viktória / FTR)

 

Alig fél év telt el az első FintechRadar konferencia óta, de ismét van miről beszélni. Vagyonok tűntek el vagy lopódtak el a különböző kriptopénzes botrányokban. Startupok mentek a mennybe és álltak a földbe attól függően, hogy jó választ tudtak-e adni a kor kihívásaira.

Cégek profilt váltottak, felvásárolták egymást, bővültek, szaporodtak és sokasodtak. Fél tucatnyival több neobank van a piacon, mégsem biztos a lábuk alatt a talaj, mert a Brexit hatásait még mindig nem lehet megjósolni. Röviden: nem sok idő volt unatkozni. Hogy mégis legyen lehetőség átgondolni a trendeket, és megbeszélni egymás között a fintech nagy kérdéseit, ősszel újra konferenciát rendezünk.

Az első konferenciánk több szempontból az alapozásról szólt, most továbblépünk. Már mindenki tudja, miről tárgyalnak a bizánci tábornokok a bitcoinos példafeladatokban, és megtudhattuk, az mire jó, sőt valószínűleg a fintechre is tud mindenki mondani egy nagyjából működő munkadefiníciót. Itt vissza lehet nézni mi mindenről is beszéltünk, beszéltek, beszéltetek az elsőn.

A felesleges köröket kihagyva szó lesz a PSD2-ről, mert egyre közelebb van a bevezetésének a határideje. Szó lesz az adatbiztonságról, mert ez a fintech alapkérdése már most is, és már középtávon is a digitális pénzügyi szolgáltatások sikere is ettől függ. Beszélünk a big datáról, mert az adatok az alapok, de új témaként megjelenik az insurtech, belemegyünk az e-kereskedelem mélyébe és a user/consumer experience kutatásokba is. Egyszóval sokkal több, sokkal érdekesebb téma vár mindenkit a két napos konferencián.

Sőt, Fintechradar-díjat is kiosztunk, méghozzá a legügyfélbarátabb fintech megoldás díját, várjuk a nevezéseket, és a javaslatokat:  a konferencia oldalán!

Screen Shot 2017-07-27 at 14.15.08

Most írjátok fel a naptáratokba: október 17-18.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?