Digitális cseszegetésre használja a Groeningen Egyetem az ABN Amro pénzküldési appját. Visszaüt-e az akció?

Digitális cseszegetésre használja a Groeningen Egyetem az ABN Amro pénzküldási appját. Visszaüt-e az akció?

(Fotó: Francisco Osorio CC-BY)
(Fotó: Francisco Osorio CC-BY)

A holland Groeningen Egyetem nem arra játszik, hogy népszerűségi versenyt nyerjen a közeljövőben. Partnerségre lépett az ABN Amro bankkal, hogy a Tikkie nevű pénzküldős appon keresztül piszkálhassa a késve fizető diákokat a tandíj miatt – írja a Finextra.

Az egyetem szerint előbb-utóbb befizetik a diákok a tandíjakat. De van, hogy az utalást elutasítják, késik, és emiatt a diákokat kitiltják az online oktatási rendszerekből, előadásokról.

A Tikkie előnye, hogy remekül együttműködik a holland belpiacos iDEAL nevű fizetési rendszerrel. Az iDEAL a világon sehol máshol nem található meg, Hollandiában azonban a pénzügyi szolgáltatások nagy része erre épül. A Tikkie úgy népszerű az egyetemisták körében, ahogy a Venmo az Egyesült Államokban. Ezért cseles és kicsit visszatetsző is, hogy abban az appban zargatja őket az egyetem a tandíjért, amiben egymásnak adják meg a tartozásukat az előző esti sörözésért.

Az ABN Amro digitális vezetője, Fran Verkerk szerint

A Tikkie-t úgy fejlesztettük ki, hogy kéznél lévő és barátságos fizetési mód legyen a barátok közti pénzmozgás rendezésére. De a Tikkie-t az oktatási intézmények is használhatják a tandíj begyűjtésére. Az egyetemek és a diákok is profitálnak ebből.

A Tikkie idén megnyerte a Mobile Spin 2017 díjat, amelyet a legjobb mobil fizetési megoldásnak ítéltek oda. Az ABN Amro mobilfizetési megoldása a banktól függetlenül, startupként működik és próbál üzleti szereplőként viselkedni és növekedni. Az app egyelőre jól teljesít, nem sok mindent tud, de azt remekül, a felhasználói pedig szeretik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?