Az amerikai pénzügyi világnak vannak olyan sarkai, amelyekre csak szent elszörnyedéssel lehet európaiként tekinteni.

Az amerikai pénzügyi világnak vannak olyan sarkai, amelyekre csak szent elszörnyedéssel lehet európaiként tekinteni. Ilyen például a tény, hogy a huszonegyedik században is használnak csekkeket.

(Fotó: Pete / Public Domain)

A JPMorgan Chase mérte fel az USA-ban, hogy az üzleti vezetők hogyan viszonyulnak a különböző digitális fizetési formákhoz. Az kiderült, hogy ezeket preferálják, és a felük még gyakrabban akarja használni a fintech megoldásokat a következő évben. Mindenezt akár új online eszközök bevonásával is.

Azok a vezetők azonban, akik nem akarnak a mostaninál jobban támaszkodni a digitális bankolásra egy okot említettek. Nincsenek arról meggyőződve, hogy a bankok a kiberbiztonság kérdésére megfelelő válasszal rendelkeznek. Nem érzik biztonságban az adataikat. Mivel ezt a válaszadók 45 százaléka mondta, kijelenthetjük, hogy komoly probléma ez a bankoknak.

Az is kiderült, hogy bár a digitális fizetést, számlakezelést fontosnak tartják az üzleti vezetők, szinte mindegyikük (96%) cége él még a csekk nyújtotta lehetőségekkel. Sőt, ez a legelterjedtebb fizetési mód az utalás és a kártyás fizetést is megelőzve.

A helyzet csak az Egyesült Államokban áll fent. A világ más részein utalásra, digitális bankolásra szoktatták már a cégeket. Az USA az azonnali utalás bevezetésével próbálja megváltoztatni a bevett gyakorlatot. Még annak az árán is, hogy ez a banki rendszerek cseréjével is jár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?