Az amerikaiak többsége hisz abban, hogy a papírpénzt teljesen le fogja váltani az e-fizetés. De próbáljanak csak meggyőzni ugyanerről egy németet!

Az amerikaiak többsége hisz abban, hogy a papírpénzt teljesen le fogja váltani az e-fizetés. De próbáljanak csak meggyőzni ugyanerről egy németet!

dollár
Megnyugtató érzés még ránézni is, nem?

Az amerikaiak fele még mindig szereti, ha van a zsebében igazi pénz, de hatvankét százalékuk úgy gondolja, hogy ez még az ő élete alatt megváltozhat. A Gallup közvéleménykutató cég ezer amerikait kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a készpénz nélküli társadalomról.

A fentebb is emlegetett hatvankét százalék az elektronikus fizetési megoldásoktól várja a készpénz nélküli világ eljövetelét. Az a vélekedés, hogy tárca helyett mobiltelefont, okosórát vagy fizetős ékszert viszünk majd magunkkal, az összes korkategóriában erősen jelen van. Még a nyugdíjaskorúak többsége is úgy gondolja, hogy látni fogja a zöldhasúak eltűnését.

Amíg viszont a váltás bekövetkezik, addig nem árt, ha az embernél van készpénz. A fiatalok kisebb hányada gondolja így, a 18-29 év közé esők ötvenhat százaléka akkor is nyugodt, ha csak kártya van nála. A nyugdíjaskorúak 68 százaléka azonban jobban szeret pénzzel a zsebében létezni.

A németek ragaszkodnak a készpénzhez

A készpénzmentes társadalom eszméjének megítélése országonként változik. A változás emiatt máskor fog bekövetkezni a föld különböző pontjain. A britek a 2036-os évre várják a bankjegyek és érmék eltűnését egy közelmúltban végzett felmérés szerint. A hagyományosan haladáspárti svédek jegybankja viszont idén jelentette ki, hogy a fizikai pénzhez való hozzájutás lehetősége alapvető jog.

euro

Nem fog sietni a papírpénz finteches megoldásokra cserélésével a világ németül beszélő része sem. A németajkú világ ha teheti, készpénzzel fizet, szereti a papír nyújtotta egyszerűséget és névtelenséget. A németek ráadásul utálják az adósságot és úgy gondolják, hogy a készpénz segít megtervezni a költéseket, figyelemmel kísérni a háztartási büdzsé alakulását, és úgy általában elkerülni, hogy az ember adósságokba verje magát.

Tudják mit nem lehet e-pénzzel? Szórni!

Az Audiosmog valószínűleg a világ legkevésbé átgondolt klipjét forgatta le, aminek a központi eleme a pénzszórás. A banda természetesen német.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?