Ha az egyik klub bankja nincs észnél, most egymillió fonttal kevesebb lenne a kasszában. Nem csak úgy lehet fociban csalni, hogy becsúszik egy gól.

Régen bezzeg az ellenfél csatársorától kellett félni, nem a hackerektől (Fotó: Crystian Cruz CC-BY)

Majdnem elbukott egymillió fontot egy Premier League csapat, amit hackerek szemeltek ki maguknak. A brit National Cyber Security Centre nevű kiberbiztonsági szervezet szerint csak a klub bankjának gyors közbelépése mentette meg a pénzt.

A sportkluboknak jobban kell ügyelniük a kiberbiztonsága – írja a BBC, megemlítve, hogy korábban is voltak már hasonló indicdensek. Az NCSC nyomozása szerint a sportklub egyik menedzserének email fiókját törték fel. A támadást egy olyan időszakra időzítették, amikor pénzügyi műveletek voltak várhatóak.

Egy másik fociklubot úgy támadtak meg hackerek, hogy a pálya biztonsági rendszere felett is átvették az irányítást. Képesek voltak blokkolni a beléptető kapukat, ami miatt majdnem elmaradt egy meccse.

Még kínosabb az az ügy, amelyben egy lóversenypálya egyik alkalmazottját szedték rá hackerek. A valódi eBay helyett az oldal egy ügyes másolatán költött el 15 ezer fontot kertészeti eszközökre. A csomag természetesen soha nem érkezett meg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?