Egy amerikai helyi bank kitalálta, hogyan lesz váltópénze most, amikor senki nem használ készpénzt. A megoldás egyszerű: érdekeltté kell tenni a közösséget a pénz beváltásában.

pixabay.com

Pénzszűkében mindig jó megoldás volt felkutatni az aprót, berollnizni és beváltani a bankban vagy a postán. Ez a trükk viszont úgy tíz éves kor felett elvesztette a báját. A koronavírus miatt azonban egy amerikai bank pont erre próbálja biztatni az ügyfeleit.

A wisconsini Community State Bank öt dollár bónuszt fizet minden beváltott száz dollárnyi apró után. Nem tudni, hogy mennyire népszerű az akció, de a bank előre bejelentette, hogy a maximális elérhető bónusz ötszáz dollár – írja a CNN.

Összevetésként: a pénzbeváltó automatákat üzemeltető Coinstar a bedobált pénz 11,9 százalékát zsebre teszi jutalékként. Egy kivétel van ez alól, ha az automatát használók készpénz helyett ajándékutalványban kérik az apró ellenértékét.

A bank azért hirdette meg az akciót, mert a koronavírusos időszakkal jelentősen lecsökkent a készpénz forgalma. Egyenesen hiány lépett fel, ami miatt a jellemzően készpénzes üzletek sem tudnak váltópénzt venni a banktól. A bank alelnöke, Neil Buchanan beszámolója szerint már most is beláthatatlan hatással járt a program. Az apróhiányban szenvedő helyi cégek végre megnyugodhattak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?