Szomorúak lehetnek Elon Musknak azok a rajongói, akik az autógyárostól várták a kriptós áttörést. A Tesla a pénzügyi beszámolója szerint eladta a bitcoin vagyonának 75 százalékát.

123rf

A csalódás persze nem most kezdődött, tavaly márciusban már bejelentette Musk, hogy bitcoinért is lehet venni Teslát, majd nagyon gyorsan visszatáncolt az ajánlattól. A cég azonban megtartotta az 1,5 milliárd dollár értékű, épp emelkedő értékű bitcoint.

A frissen nyilvánosságra hozott 2022. második negyedévi pénzügyi jelentés szerint a tavaly még 1,2 milliárd dollárra rúgó kriptovaluta állományból mára 218 millió dollár maradt. Ezt az értéket befolyásolhatná az is, hogy 2021. november-decemberben bezuhant a kriptovaluták árfolyama. Ugyanakkor a befektetőknek írt levélben a cég nyilvánosságra hozta, hogy a kripós eszközök 75 százalékát pénzzé tették, ami 936 millió dollárt hozott.

Tavaly júliusban még azt mondta Musk, hogy elképzelhető, hogy feltornázza az árfolyamot, de nem azért, hogy eladjon. „Nem hiszek abban, hogy fel kell nyomni az árfolyamot és eladni, vagy ilyesmi. Szeretném látni, hogy a bitcoin sikerré válik” – mondta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?