A Paypal egyik alapítójaként milliomosság vált – és a Gawker blogbirodalmat bosszúból csődbe döntő – techmilliárdos az EOS kriptovaluta legújabb befektetője.

A Paypal egyik alapítójaként milliomosság vált – és a Gawker blogbirodalmat bosszúból csődbe döntő – techmilliárdos az EOS kriptovaluta legújabb befektetője.

Forrás: EOS

A korán Donald Trump mellé álló, az amerikai rendvédelmi szerveket szoftverrel ellátó Thiel nem csak a Paypal megalapításáról híres. Ő volt a Facebook egyik első részvényese is. Még 2004-ben vásárolt tíz százalékos részesedést a közösségi oldalban 500 ezer dollárért. A részvényeitől azóta nagyrészt megszabadult, több mint egymilliárd dollárt kaszálva a befektetésen. Van mit kriptopénzes startupra költenie.

Az EOS a Facebook óta az első külső befektetése. Ez persze egy trükkös kategória, mert Thiel a Founders Fund vezetésében is ott ül, ez a cég pedig az Airbnb-től a Spotify-on keresztül Elon Musk SpaceX rakétás űrstartupjáig számos olyan cégben befektető, amelyek a jövőben szépen jövedelmezhetnek majd.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az EOS személyesen Thieltől kapott pénzt vagy a befektetési cégétől. Az biztos, hogy Thielt korábban is érdekelte a kriptovaluta. Januárban, az árfolyam beszakadásakor derült ki, hogy az üzletember 15-20 millió dollárt tart bitcoinban.

Az üzleti pletykák szerint az EOS-ba beszállt a bitcoinból jelentősen megtollasodott Alan Howard is. Illetve az érdeklődők között lehet tudni a kínai bányászhardvert, szolgáltatást és menedzselt bányászkapacitást is árusító Bitmain is. A delegated proof-of-stake alapú kriptovaluta, amelynek fejlesztése nyílt forrású alapon történik, gyorsan népszerűvé válhat, ha ennyi pénzember és a pénz mellett piaci súllyal is rendelkező vállalat áll be mögé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?