Az autós előfizetős modellek egyre erősödnek. Több gyártó kísérletezik azzal, hogyan lehetne az eddig többnyire egyszeri bevételt hozó járművekkel több pénzt kitermelni. Ezen a héten a Tesla húzott eg

A Tesla Full Self Driving (FSD) nevű extrája eddig is pénzbe került, eddig azonban az autó vásárlásakor lehetett megvásárolni. Az opció a nevével ellentétben azt a szenzorcsomagot tartalmazza, amire majd szükség lesz, ha elkészül az önvezető mód. A rendszer tudása még napokban kiadott kilencedik bétával sem haladja meg a második szintű vezetéstámogató elektronikákét.

Az FSD csomaggal rendelkezők a következő funkciókhoz fértek hozzá eddig: autopilóta, amely problémás helyzet esetén átadja a vezetést a sofőrnek, automata sávváltás, automata parkolás, az autó kihívása a parkolóból (Summon), tábla és lámpafelismerés. Fejlett funkciók, azonban még együtt sem teszik lehetővé, hogy a sofőr figyelme elkalandozzon.

Az újítás, hogy azok, akik nem önvezető csomaggal vették a kocsit, de a megfelelő szenzorokkal rendelkeznek, elő is fizethetnek rá szolgáltatásként havi 199 dollárért. Tekintve, hogy az FSD csomag a többi vásárlónak egyszeri tízezer dolláros kiadás volt, még akár jó üzletnek is tűnhet. Bár erről érdemes lenne megkérdezni azokat, akik idejekorán megvették a fejlettebb szenzorcsomagot és még mindig nem élvezik azt, amit az FSD (azaz teljes önvezetés) neve ígér.

Tesla wants customers to pay a $200 monthly fee for Full Self-Driving

Congrats, you just bought a Tesla. Now get ready to pay up. The electric car maker is breaking new ground yet again, this time by offering a subscription to unlock its „Full Self-Driving” feature. According to Tesla’s website, for a monthly fee of $199 customers can access the not-fully autonomous capabilities of their electric automobiles.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?