Figyelem, ez egy 18+-os bitcoinos hír. Vagy legalább is vannak 18+-os elemei. Mi szóltunk.

(Fotó: Gage Skidmore CC-BY)

John McAfee egy jelenség. Ez így ebben a formában még egy nagyon visszafogott állítás. Az ismert antivíruscég alapítója – amely céghez már nincs köze! – egy év alatt több kínos ügybe keveredik bele, mint más, egy élet alatt. Biztos mindenkinek rémlik még, amikor visszacsempésztette magát Belize-ből, ahol drogokkal kísérletezett, ami nem nagyon tetszett a helyi kormánynak. Meg persze a fegyverkészlete sem, és mintha lett volna ott egy megmagyarázatlan gyilkosság is.

A fenti John McAfee 2017. július közepén azt találta mondani, hogy ha három éven belül nem megy ötszázezer dollár felé a bitcoin árfolyama, akkor leszopja magát. Később még meg is emelte a célt egymillió dollárra. Most, hogy a három év eltelt, egy bitcoinért pedig 9159 dollárt adnak, ami jelentősen kevesebb, mint ötszázezer dollár, többeknek eszébe jutott az ígéret. Fel is tették a kérdést McAfeenak, hogy mi a helyzet.

McAfee a DailyDotnak azt válaszolta, hogy bárki, aki elhitte, amit mondott, idióta. Nem ez lenne az első olyan ígérete McAfeenak, amit nem tart meg. Volt már elnökjelölt is, hogy rögtön a legnagyobbal kezdjük. A többek között kriptós befektetésekben is utazó celeb szerint eleve hülyeség volt elvárni a bitcointól, ami régi technológia, hogy olyan magasra törjön. Bezzeg az új blockchainek több privacyt támogató funkciót, okos szerződéseket lehetővé tévő technológiákat, elosztott appokat kínálnak. Még ha igaza is van, akkor is kitáncolt az ígérete mögül. Ez még akkor is kínos, ha valószínűleg az egész világ megkönnyebbült, hogy nem kell végignéznie, ahogy John McAfee állja a szavát.

Bezzeg mások!

A fenti, amúgy szerintük vicces sztori megérdemel egy lábjegyzetet. Werner Herzog filmszínész és rendező egyszer azt találta mondani, hogy ha Errol Morris valaha befejezi A mennyország kapui című dokumentumfilmjét, megeszi a cipőjét.

Werner Herzog Eats His Shoe 1980

A short documentary in which directors Werner Herzog and Errol Morris make a bet which results in Herzog being forced to eat his own shoe.

A kész dokumentumfilm 1978-ben látott napvilágot, a Werner Herzog megeszi a cipőjét című film, ami az ígéret teljesítéséről szól pedig két évvel később készült el. Az utóbbi film arról szól, ahogy Herzog Alice Waters séf segítségével öt órán keresztül főzi alaplében, fokhagymában és különböző fűszerekben a cipőt. (Mínusz talp.)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?