A cég üdvözli, hogy a Bizottság európai szintű szabályozást szeretne létrehozni a kriptovalutákra. Valószínűleg azért, mert a Paypal maga is kriptós terméken dolgozik a pletykák szerint.

(Forrás: Steve Ganz / Flickr CC-BY)

Az Európai Bizottságnak küldött levélben erősítette meg a Paypal, hogy a cég érdeklődik a kriptovaluták és elosztott főkönyvi rendszerek iránt – írja a Finextra.

Az Európai Bizottság nyílt konzultációt hirdetett a kriptojószágok piacának megismerésére. Erre válaszul született meg a Paypal levele, amely szerint:

[a cég] folyamatosan figyeli és értékeli a globális fejlesztéseket a kriptós és blockchaines területen.

A cég arra is kitért, hogy leginkább a bankolatlanok pénzügyekbe történő bevonása és a fizetési ipar „fájdalmas pontjainak” megszüntetése miatt érdekli a technológia. A cég magyarázatot ad arra, hogy miért lépett ki a Facebook által életre hívott Librából: saját fejlesztéseket fontolgatnak. A cég egyben üdvözli a Bizottság törekvéseit, hogy egész Európára kiterjedő szabályozást próbálnak létrehozni.

A CoinDesk közel egy hónapja írta meg, hogy ipari források szerint a Paypal és a cég által korábban felvásárolt Venmo kriptós terméket akar bemutatni az ügyfeleiknek. A CoinDesk úgy tudta, hogy csupán hónapok vannak hátra a kriptós funkció elindításáig.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?