Nem tértek be a kriptovaluta hívei közé, hanem egy jelentős hackertámadásnak estek áldozatul. Még Barack Obama fiókját is elkötötték a támadók.

Számtalan népszerű Twitter fiókot feltörtek egy bitcoinos átverés elkövetői. Az áldozatok között van Elon Musk, Barack Obama és Bill Gates is. A Twitter a probléma első kezeléseként letiltotta az összes ellenőrzött felhasználónál a tweetelés lehetőségét. Azaz elhalgattatta a legismertebb véleményvezéreket.

Mielőtt azonban a Twitter lépni tudott volna az ismeretlen támadók bitcoinos átveréseket kezdtek reklámozni a feltört fiókokat használva. A Wired becslése szerint a hackerek legalább százezer dollárt szereztek az akcióval. Tegyük hozzá, egy ekkora akcióhoz képest a százezer dolláros bevétel nem is számít soknak.

A támadók nagyon egyszerű üzenetekkel dolgoztak. Olyanokkal például, hogy egy bitcoin tárcába küldött pénz dupláját kapják vissza, akik elég gyorsan cselekszenek. Csak erre az egy üzenetre háromszáz visszakövethető tranzakció irányult.

A lap szerint az átverések többsége a szerencsejátékos gondolkodásra épül. Viszonylag kis pénzt kellett kockáztatni, nagyot lehetett volna nyerni, ha bármelyik üzlet valódinak bizonyul.

Justin Sun, a Bittorrent és a Tron vezérigazgatója felajánlott egymillió dollárt a nyomravezetőnek. Több kriptós cég és véleményvezér mellett a Tron és Sun fiókjai is áldozatul estek a támadóknak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?