Mindenki őrizze meg a hidegvérét, nem a bankok azok. A banki szolgáltatásokat összehasonlító BiztosDöntés.hu azonban megér egy kattintást.

A héten indult a Biztosdöntés.hu nevű összehasonlító oldal, amely segít az ügyfeleknek dönteni a különböző pénzügyi szolgáltatások között. A lakáshitelektől a biztosításokig terjedő tanácsadó kalkulátoraik legérdekesebbje talán a bankszámlák összehasonlítása, mert ilyennel ritkán találkozunk.

Az oldal kiadta az első elemzését is, ami nem tünteti fel jó színben a hazai bankokat. A tíz legnagyobb hazai pénzintézet appját vizsgálták meg, és arra jutottak, hogy összesen három olyan szolgáltatás van, amelyet mindegyikben el lehet érni. Ezek az egyenleglekérdezés, a számlatörténet és az átutalás az azonnali fizetési rendszer használatával.

Mit ér például egy bankszámla, ha havi 200 forinttal olcsóbb, de valami olyanért rendszeresen be kell menni a bankfiókba, amit mobilról 2 perc alatt is el lehetne intézni? – teszi fel a kérdést Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu alapítója és szakértője. A szakember szerint a legtöbb fiatal ügyfél számára lényeges, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak a banki appok. Nem is az ár az elsődleges, ezért a BiztosDöntés.hu is kényelmi szolgáltatások során is engedi rangsorolni a banki appokat.

Az elemzés szerint a bolti mobilfizetés elterjedőben van. Négy nagy bank még nem nyújt ilyen szolgáltatást, de kettő ezek közül lehetővé teszi a kártyáinak használatát az Apple Pay-jel. A bankok felénél lehet sárga és fehér csekket befizetni mobilról. Viszont csak két banki alkalmazás képes leolvasni a csekk QR-kódját. Autópálya-matricát és parkolást csak két bank kínál. És van olyan banki mobilalkalmazás – bár nem nevezi meg a cég elemzése, de a Simple-re illik a leírás – ami a fentiek mindegyikét kínálja, emellett tárol hűségkártyákat, képes mobiltelefon egyenleg feltöltésre és vannak további funkciói.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?