Nagyon röviden: mi most raknánk bitcoinba a pénzünket. Nagy pénzügyi összeomlás jöhet az olaszokkal az euróra és Európára, de pénzügyek terén a kriptopénz lehet a menekülőút.

Ha pénzügyi összeomlás sújtana le Európára, a kriptopénz lehet a menekülőút. Olaszországban pedig 40 milliárd euró hiányzik a gazdaságból, így valószínű, ahogy a brexitkor, úgy most is felértékelődik a bitcoin. 

Bitcoin

Európában már az első, 2008-as hitelválság megroppantotta a mediterrán térséget, és a görög, olasz, spanyol hármas azóta sem tudott kikecmeregni a lassan egy évtizede pusztító pénzügyi hurrikán hatásai alól. Ha minden igaz, most 200 milliárd eurós bedőlt hitel miatt 40 milliárd euró hiányzik az olasz gazdaságból.

Aranyba és bitcoinba menekítjük a vagyont, ha kockázatos a helyzet

Dél-Európában nyilván jobban érzik a kockázatokat, nem véletlen, hogy a Spanyolország egyik legjobb hírű egyeteme, a University of Cantabria idén nyáron kétnapos különleges kurzust tart az Airbitz, az egyik népszerű bitcoin kezelő partner közreműködésével. A kurzusban szó lesz a digitális pénz történetéről, és a működésének alapjairól is.

A spanyol, olasz, görög befektetők számára reális lehetőség a bitcoin és más kriptopénzek használata és a blockchain technológia, ezért van igény akár egyetemi szinten is oktatásra a témában. Az egyébként már a brexit napján kiderült, hogy kockázat esetén felértékelődik a bitcoin. Június 24-én, a brexit napján a kriptopénz heti árfolyama 550 dollárról 650 dollárra növekedett a font esése és a brexitből következő más kockázatok miatt. Képzeljük el, mit jelentene ez egy 40 milliárd eurós olasz válság és az eurózóna megzuhanása esetén. A kockázatos gazdasági környezet mindenesetre akár új szintre is emelheti a fontosabb kriptopénzeket, és felnőtté válhat a blockchain technológia.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?