Az Ant Group ötéves együttműködési szerződést kötött az UEFA-val, a gólkirályok blockchainre rögzítése csak az első lépés a közös munkában.

(Fotó: UEFA)

Úgy tűnik már a gólkirályokat is hamisítják, és úgy kell kerülgetni az aukciós oldalakon a fröccsöntött, kishibás, netalán teljesen hamis focistákat. Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy az európabajnokság során legtöbb gólt lövő Christiano Ronaldo egy blockchainesített trófeát kapott – írja a CryptoKnownmics.

Az alapvetően aranyból készített trófeát az Alipay Top Soccer Awardson adták át, a digitális részét jelentő eredetiségigazolást pedig az Ant Chainen tárolják. Ugyanilyen trófeát kapott a bajnokság második és harmadik legtöbb gólt lövő játékosa, ami már csak azért is szép, mert a második helyezett cseh Patrik Schick ugyanúgy öt gólt lőtt, mint Christiano Ronaldo.

Az Ant Group szerint a focibajnoksághoz kapcsolódó számok, nevek és adatok rögzítése azért fontos, mert így a foci történetének fontos elemei megmásíthatatlanul lesznek elrakva. Nem mintha a legendás meccsek ne élnének tovább a rajongói közösségekben, a mai napig tudja mindenki, hogy mit játszott az aranycsapat az angolokkal, pedig hol volt még akkor blockchain.

Az UEFA és az Ant Group ötéves globális partnerségi szerződét kötött június elején azzal a céllal, hogy a focit a blockchain használatával digitalizálja. A megállapodás részletei még homályosak, de meglepődnénk, ha nem lehetne hamarosan gólokat venni NFT-ként.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?