Az EtherScamDB-n le lehet ellenőrizni, hogy épp milyen csalások folynak a kriptopénzt vásárlók és birtoklók ellen. Jó az ilyet tudni.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

A kriptopénzek árfolyamának szárnyalása egy dolgot biztosan elhozott: egyre több csaló próbál meggazdagodni a jobb árfolyamon. Az EhterscamDB nevű oldal az ethereumra vadászó csalókat listázza. Az aktuáls statisztika szerint 707 aktív csalás van folyamatban, ami a 6179-as adatbázis majdnem, mint tíz százalékát jelenti.

Ezek csupán a MyCrypto csapatához befutó jelentések alapján megtalált csalások. Ráadásul csak az ethereum blockchainen folyó csalásokat listázza. Arra viszont jó, hogy megmutassa milyen nagyságrendű kriptós átverés van a legitim üzletek mellett.

Aki pedig ethereummal akar kereskedni, mert a szervezete igényli az izgalmat, tényleg jól járhat az adatbázis ellenőrzésével. Az EtherscamDB lassan két éve folyamatosan frissül. Ráadásul az oldalra korábban jellemző teljesítménygondokat is megoldották. Az elmúlt napokban többször próbáltuk behívni, és nem tapasztaltunk akadást.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?