Rendszertelen időközönként jelentkező sorozatunk – ami a héten kiesett a kezenkből – újra lecsap. Ezek a témák, amelyekkel illett volna foglalkozni, ha egy munkanap végtelen mennyiségű órából állna.

(Fotó: By Inge // CC-BY-ND)

A Magyar Nemzeti Bank bírsággal sújtotta a Takarék Bankcsoportot. Az MNB közleménye szerint a hitelkockázatok hiányos felmérése miatt kell 32,5 millió forintot fizetnie a a bankcsoportnak. A csoportnak adatbiztonsági, IT-védelmi és egyéb okokból kifolyólag kell kifizetnie moderált összeget. https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2021-evi-sajtokozlemenyek/helytelenul-mertek-fel-egyes-hitelkockazatokat-a-takarek-bankcsoportnal

Dr. Vinnai Balázs, a W.UP elnöke és a Codecool alapítója – illetve természetesen az IND alapítója – csatlakozott a Magyar Bankholding vezető testületéhez. A digitalizációs kérdésekben járatos szakember feladata a közlemény szerint a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank digitális transzformációja lesz.

Megint rekord áron kelt el egy eredeti csomagolásban megőrzött videojáték. Most épp a Legend of Zelda egy tökéletes, bontatlan példányáért adtak 800 ezer dollárt egy aukción. A gyűjtői piac ilyen megmozdulásai azért is érdekesek, mert a ritka játékokból gyorsan befektetési eszközök is lehetnek. Pont úgy, ahogy a műalkotásokkal is megtörtént. Ez sok jót ugyan nem ígér a játékoknak, de huzamosabb ideje nem is cartridge-eken terjesztik ezeket. Kérdés, hogy lehet egy mai játékból későbbi gyűjtői példány.

Megújult az OTP net- és mobilbankja. Az app tud már push üzeneteket küldeni, elérhető benne a QR-kódos csekkfizetés. A netbank tartalmaz egy izgalmas portfóliónézet funkciót, ami a banknál kezelt összes vagyonunkról ad áttekintést. Sajnos több pénzintézetnél kezelt megtakarítási, értékpapír és egyéb számlák összefésülését az új netbank sem teszi lehetővé, pedig a PSD2 egyik nagy ígérete ez volt. Ettől függetlenül nagy lépés az új banki app és netbank.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?