A cég dubaji főnöke Németországban adta fel magát. Még így is vannak olyan hiányzó emberek, akikkel szívesen beszélne az ügyészség.

(Fotó: WebSummit)

Újabb Wirecard igazgatót tartóztattak le a németek. A 46 éves Oliver Bellenhaust a dubaji Burdzs Kalifában található otthonából irányította a cég CardSystems közel-keleti osztályát. A letartóztatásra azonban nem Dubajban került sor, hanem egy ötcsillagos müncheni hotelben – írja a Financial Times.

Bellenhaust számára nem állapítottak meg óvadékot. Az ügyészség attól tart, hogy a banki vezető megszökne vagy megpróbálná módosítani a felfedhető bizonyítékokat. Bellenhaus a második magas rangú Wirecard alkalmazott, aki letartóztattak. Elsőként Markus Braunt, a botrány kitörése után lemondott vezérigazgatót tartóztatta le a német rendőrség.

A Financial Times értesülése szerint Bellenhaus és a cég ismeretlen helyen tartózkodó vezetője Jan Marsalek látta el információval a KPMG könyvvizsgáló céget a partnerekkel kötött szerződésekről. A KPMG speciális auditja derített fényt arra, hogy a cég huzamosabb ideje félrevezette az auditorát.

A KPMG végül 1,9 milliárd eurónyi hiányt talált, amelyért leginkább a Bellenhaus által vezetett CardSystems részleg volt a felelős. Ez a részleg szállította a bevétel negyedét és a profit negyven százalékát a Financial Times által megvizsgált belső dokumentumok szerint.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?