Tíz éve minden évben rendelkezhetnek a Magnet ügyfelei annak a pénznek a tíz százalékáról, amelyet rajtuk keresett a bank. Idén közel 30 millió forintot osztottak szét.

(Fotó: Tee Cee CC-BY)

Harmincmillió forintot osztottak szét a Magnet Bank ügyfelei. A tizedik alkalommal meghirdetett közösségi adományozási programon keresztül a Magnetnél bankolók 56 civil szervezet közül választhatták ki, milyen arányban osztják el közöttük a bank előző évi nyereségének tíz százalékát.

Az idén felajánlható közel 46 millió forint 64 százalékáról, azaz 29 millió 400 ezer forintnak találtak úgy helyet a bank ügyfelei. A magnetesek csak afelett a pénz felett rendelkezhettek, amelyeket az általuk igénybe vett szolgáltatásokon keresett a bank. Azaz fejenként csak egy-egy kisebb összegről mondhatták meg, hová kerüljön.

A programba beválogatott alapítványok és egyesületek megjelölhették, hogy milyen célra gyűjtenek. A Magnet közleménye szerint a szervezetek fele hozzájutott az összeg hetven százalékához. Jelentős azoknak a szervezeteknek is a száma, amely egymillió forint feletti pénzt gyűjtött össze a KAP-ban. A legnépszerűbb kategóriának a gyógyítás, esélyegyenlőség, környezetvédelem és oktatás bizonyultak a legnépszerűbbeknek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?