Visszatérünk a régi szokásokhoz, de amit a járvány alatt megtanultunk azt sem felejtjük el. Gyorsjelentést adott ki a Simple a 2021. májusi felhasználási adatokról.

(Fotó: Alan B // CC-BY-SA)

A korábban megfigyelt trend, amely szerint a járványügyi korlátozások alatt megszokott új használati módok megmaradnak továbbra is áll. Az apróbb eltolódások, áthangolódások azonban elkezdődtek a nyitás hatására.

Nőni kezdtek az érintéses mobilfizetések. Áprilishoz képest húsz százalékkal több tranzakciót végeztek a telefonjukat és az appot használva az emberek. A vásárlások átlagos összege mozgott a járványügyi korlátozás időszaka alatt. A csúcsa 6000 forint volt átlagos kosaranként, júniusra ez 5200 forintra csökkent.

A korábbi slágerterméknek számító, ám a koronavírus miatt visszaszorult mobilitáshoz kapcsolódó termékek ismét megjelentek. A parkolás, az e-matrica és a mobiljegy-vásárlás is növekedőben van. Sőt, a tavalyi év azonos időszakához képest 50 százalékkal több e-matricát adtak el a Simple közleménye szerint.

A Simple májusban 20 ezer BKV bérletet adott el. Ez még nem sok, ha onnan nézzük, hogy hányan közlekednek a fővárosban. Azonban így is ötven százalékos növekedést mutat az áprilisi számokhoz képest.

Fintech szempontból pedig talán a legfontosabb adat, hogy némiképp csökkent a Volánbusz járataira váltott jegyek száma amióta ismét lehet a buszvezetőtől jegyet venni. Ahhoz, hogy a mobilos fizetés ne csak városi jelenség legyen, azt kell megfejteni a fizetési szolgáltatóknak, hogy ezeket az ügyfeleket hogyan érik el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?